5 voordelen van het gebruik van baby- en kindergebaren!

gebaar-mama_blog

5 voordelen van het gebruik van baby- en kindergebaren bij jouw kindje!

Baby- en kindergebaren zijn gebaren die speciaal zijn ontwikkeld om communicatie tussen ouders en hun baby's en jonge kinderen te vergemakkelijken. Door middel van deze gebaren kunnen baby's en jonge kinderen zich uiten voordat ze kunnen spreken en kunnen ze hun behoeften en verlangens kenbaar maken. In dit blog zullen we bespreken wat de voordelen zijn van het gebruik van baby- en kindergebaren bij je kinderen.

1.       Vroege communicatie

Baby's en jonge kinderen beginnen al vroeg te communiceren, nog voordat ze woorden kunnen uitspreken. Door baby- en kindergebaren te gebruiken, kunnen kinderen zichzelf beter uitdrukken en zich begrepen voelen. Dit kan frustraties en huilen verminderen en de band tussen ouder en kind versterken.

2.       Stimulatie van taalontwikkeling

Het gebruik van baby- en kindergebaren kan de taalontwikkeling van kinderen stimuleren. Wanneer ouders de gebaren gebruiken, geven ze woorden visuele context. Dit kan het voor kinderen gemakkelijker maken om woorden te onthouden en te begrijpen, wat uiteindelijk kan leiden tot een betere taalontwikkeling.

3.       Versterking van ouder-kindrelatie

Het gebruik van baby- en kindergebaren kan een sterke band tussen ouder en kind bevorderen. Het helpt ouders om de signalen van hun kinderen te begrijpen en daarop te reageren. Het kan ook een gevoel van vertrouwen en veiligheid geven aan kinderen, omdat ze zich begrepen en verzorgd voelen.

4.       Versterking van cognitieve ontwikkeling

Het gebruik van baby- en kindergebaren kan ook de cognitieve ontwikkeling van kinderen bevorderen. Wanneer kinderen de gebaren leren en gebruiken, ontwikkelen ze hun hersenen en motorische vaardigheden. Het kan ook hun begrip van symbolen en concepten vergroten.

5.       Leuke en creatieve activiteit

Baby- en kindergebaren kunnen ook een leuke en creatieve activiteit zijn voor ouders en kinderen om samen te doen. Het kan een nieuwe manier zijn om met elkaar te communiceren en het kan een gevoel van prestatie geven aan kinderen wanneer ze nieuwe gebaren leren en gebruiken.

In conclusie, het gebruik van baby- en kindergebaren kan tal van voordelen bieden voor ouders en kinderen. Het kan de communicatie en taalontwikkeling van kinderen stimuleren, de band tussen ouder en kind versterken, de cognitieve ontwikkeling bevorderen en bovendien leuk en creatief zijn.

Wil jij ook starten met gebaren met jouw kindje? Wij hebben een super gave e-learning ontwikkelt waarmee je binnen een handomdraai 60 baby- en kindergebaren leert! https://gebarenles.nl/product/gebarencursus-baby-en-kindgebaren/