Gebarentaal helpt jullie band nog hechter te maken

gebaar-lekker_blog

GEBARENTAAL VERSTERKT JULLIE BAND

Een van de vele voordelen van gebaren met je baby, is dat er een grotere band tussen jou en je kind ontstaat. Hoe versterkt gebaren jullie band? Er zijn heel veel manieren! Vandaag bespreken we er maar een paar. Het gebruik van gebaren zal je helpen te communiceren en geeft je de kans om meer tijd samen door te brengen - echte quality time om samen een ​​band te smeden en samen een nieuwe vaardigheid te leren.

De communicatiekloof overbruggen

Elke bloeiende relatie heeft een bepaald niveau van communicatie nodig. Goede communicatie leidt tot een goede relatie. Communiceren kan echter moeilijk zijn met een baby en gebrek aan communicatie kan leiden tot frustratie en driftbuien. De meeste baby's kunnen pas na 18 tot 24 maanden effectief communiceren met spraak. De meeste baby's kunnen echter al rond de 8 tot 9 maanden gebaren.

De behendigheid die nodig is om te gebaren, wordt eerder ontwikkeld dan de vaardigheden die nodig zijn voor spraak. Je kunt maanden of zelfs een jaar aan frustraties en tranen besparen als je al vroeg leert communiceren met je kind. Ouders en kinderen die samen gebaren, krijgen de kans om naar elkaar toe te groeien en meer op elkaar af te stemmen.

Wanneer er communicatie plaatsvindt tussen jou en je kleintje, kun je elkaar beter begrijpen en meer tijd besteden aan het leren kennen van elkaar. Zodra jouw kind zijn verlangens en interesses beter kan uiten, kun je een glimp opvangen van zijn persoonlijkheid. Het vermogen van jouw kind om zichzelf uit te drukken en jouw vermogen om hen beter te begrijpen, zullen jullie beiden helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Samen plezier hebben

Terwijl je samen gebaren leert, hebben jij en je kind de kans om op een leuke manier een band te smeden, door samen een nieuwe vaardigheid te leren! Verzin leuke activiteiten terwijl je samen leert. Speel spelletjes, zing liedjes, doe mee aan andere interactieve dingen - wees creatief!

Leren met leuke activiteiten brengt niet alleen jou en je baby dichterbij elkaar, maar het zal je kleintje ook helpen om liefde voor leren te ontwikkelen. Voed je kind op met behulp van educatieve spelletjes. Deze vorm van amusement is voor jullie een zeer zinvolle tijdsbesteding, leuk en leerzaam. Help je kind met plezier te leren door het leuker te maken. Jullie band zal groeien, naarmate je leert en plezier hebt in elkaars gezelschap.

Meer tijd samen doorbrengen

Positieve communicatie wordt aangeleerd als je samen tijd doorbrengt met het leren van gebaren. Als je in staat bent te communiceren en elkaar te begrijpen hoef je minder tijd te besteden aan het raden naar de behoeftes van jouw baby. Het leren van de vaardigheid van het gebaren kost tijd, maar zie het als quality time samen!

Minder tijd besteden aan gedoe

Baby's raken vaak gefrustreerd als ze niet in staat zijn om hun wensen en behoeften aan je kenbaar te maken. Deze frustratie leidt tot driftbuien, tranen, geschreeuw, je kent het wel. Hoewel deze meltdowns alleen maar natuurlijk zijn voor een kind dat probeert te leren communiceren en zich uit te drukken, zijn ze vaak te voorkomen met gebarentaal, omdat kinderen eerder en effectiever leren communiceren.

Ouders die hun kinderen beter (en eerder) kunnen begrijpen met gebarentaal, besteden minder tijd aan het omgaan met driftbuien en angst en zijn dus vrij om meer tijd te besteden aan hechting. Hoewel er altijd wel driftbuien zullen zijn, zal het verminderen ervan helpen om een ​​sterke band tussen jou en je baby te smeden.

E-learning baby- en kindergebaren

Door middel van onze e-learning baby- en kindergebaren kun jij een start maken met gebarentaal! Gewoon lekker thuis, in je eigen tijd. https://gebarenles.nl/product/gebarencursus-baby-en-kindgebaren/