Het team van Lotte en Max - Ester

Wie is Ester?

"Wij communiceren de hele dag in gebaren dus inmiddels is dit een gewoonte geworden."

Hi allemaal! Mijn naam is Ester Bergmans, 44 jaar, woon samen met mijn vriend Roger en wij hebben twee prachtige dochters. Onze jongste dochter is doof waardoor wij in de magische wereld van gebaren terecht zijn gekomen. Wij communiceren de hele dag in gebaren dus inmiddels is dit een gewoonte geworden. Maar dat was wel even wennen op het begin! We hebben veel geleerd en leren nog elke dag bij. Gebarentaal zit namelijk niet in mijn bloed, maar wel in mijn hart!

5e820cce-9e7f-41fb-bcc5-85b25a9fe2f8

Hoe ben je in contact gekomen met onze stichting?

Ik werk sinds augustus 2023 voor de stichting, maar ken het al heel lang! Onze jongste dochter heeft de eerste vijf jaar op een reguliere basisschool gezeten. Om te zorgen dat ze nabij huis naar school kon, had ze een mooi team van deskundigen om haar heen. Ik mocht daar zelf ook deel van uitmaken: Ik ben ruim 20 jaar juf geweest en heb haar begeleid waar dat nodig was. Daar hebben we de mooie materialen van Lotte & Max veelvuldig bij gebruikt!

knutselen bus

Wat vind je het mooiste aan je werk bij Lotte en Max?

"Ik hou van organiseren en vind het interessant om achter de schermen alles te regelen en in te plannen."

De missie van Lotte en Max om zoveel mogelijk mensen aan het gebaren te krijgen, deel ik met heel mijn hart. Om nu aan deze stichting een steentje bij te mogen dragen, is fantastisch! Ik hou van organiseren en vind het interessant om achter de schermen alles te regelen en in te plannen.

Wat zou je nog een keer willen doen, vanuit de stichting?

Ik hou van heel veel verschillende dingen, dus sta overal voor open!