Het team van Lotte en Max - Judith

Wie is Judith?

"Door een gebarende autorijleraar raakte ik gefascineerd door gebarentaal"

Ik ben Judith, 48 jaar, getrouwd, 1 dochter, een stiefdochter en een stiefzoon. Mijn wortels op werkgebied liggen in Amsterdam West in het cultureel welzijnswerk. Op een gegeven moment raakte ik door een gebarende autorijleraar totaal gefascineerd door Gebarentaal. Dit resulteerde in een inschrijving bij de HU voor de studie tolk Gebarentaal waar ik in 2007 afstudeerde. Met het diploma op zak gooide ik het roer om en werkte ik een aantal jaar full time als tolk. Een prachtig en uitdagend vak maar toen ik na een aantal jaar mijn kindercoachstudie afrondde realiseerde ik me dat gebaren een grote impact kunnen hebben op alle kinderen en wilde ik deze boodschap verspreiden. Eigenlijk is het gebruik van ondersteunende gebaren een hele logische stap in het jonge leven van een kind en zijn ouders voorafgaand aan de ‘praatfase’. Net als kruipen vooraf gaat aan lopen. Gebaren zijn van levensbelang voor kinderen die om wat voor reden dan ook later of moeilijker of helemaal niet aan praten toe komen.

Judith

Waarom Lotte en Max?

Met mijn babydochter en mijn anderstalige stiefkinderen gebruikte ik de gebaren ter ondersteuning van de gesproken taal en dat heeft ons erg veel gebracht. De gebaren werden thuis deel van onze gemeenschappelijke communicatie en zorgden voor veel lol, positiviteit en verbinding. Ik verdiepte me in Babygebaren bij Gebarenstem (toen nog Babygebaren Nederland) en stortte me op het geven van oudercursussen Babygebaren. In die tijd liep ik Sebastiaan tegen het lijf en hij verwees me naar Lotte en Max waar ze op zoek waren naar collega trainers. Ik ging er onmiddellijk op af want ik was dol op Lotte & Max!

Lotte & Max spreekt ouders en ook scholen en instellingen enorm aan vanwege de speelse en doordachte lesmethode. Kinderen en volwassenen leren gemakkelijk door het meervoudige aanbod via film, liedjes, poppenspel en ander kleurrijk materiaal.

Judith en Sebas

Wat vind je het mooiste aan je werk bij Lotte en Max?

"Ik ging er meteen op af want ik was dol op Lotte en Max!"

Wat ik zo mooi vind van het werken bij Lotte en Max is dat ik me totaal kan uitleven in de combinatie van het trainen, coachen en het spelen van het poppenspeltheater. Daarnaast maak ik deel uit van een geweldig team van dove en horende collega’s die ieder hun eigen talenten inzetten.

Ik geniet erg van het enthousiasmeren van leerkrachten en ouders zodat zij zich ook met hart en ziel op de ondersteunende gebaren storten. Ik word altijd heel blij als leerkrachten tijdens de coaching sessies terugkomen met anekdotes waaruit het nut en de noodzaak voor de kinderen duidelijk naar voren komt. Dan kan mijn dag niet meer stuk en is onze missie geslaagd.