Het team van Lotte en Max - Marlies

Wie is Marlies?

"Naast mijn werk als tolk Gebarentaal gaf ik ook baby- en kind gebarencursussen en gebruikte ik graag materialen van Lotte & Max."

Hi, ik ben Marlies, 44 jaar oud en woon samen met mijn partner en 2 kinderen. Naast mijn werk bij Lotte & Max ben ik ook al 13 jaar tolk Gebarentaal. Ik houd heel erg van sporten, lezen, de zee, uit eten gaan en mijn hond Jabba. Tevens vind ik het leuk om af en toe achter de bar te staan.

Naast mijn werk als tolk Gebarentaal gaf ik ook baby- en kind gebarencursussen en gebruikte ik graag materialen van Lotte & Max. Toen mijn kinderen klein waren, merkten ik hoe handig het is om ook gebaren te gebruiken bij baby’s en kinderen. Er zitten zoveel voordelen aan gebaren en eigenlijk zou iedereen gebaren moeten leren.

Renske vroeg in de Coronatijd of ik bij haar wilde komen werken als projectmanager. Ik kon dit prima doen vanuit huis. Dus ik werk alweer zo’n 3,5 jaar bij Gebarenles met Lotte & Max. Het is alleen niet bij projectmanager gebleven, ik heb echt ontzettend veel nieuwe taken opgepakt, zodat ik eigenlijk een manusje van alles ben geworden bij Lotte & Max en stichting ‘Praten met je Handen’.

 

whatsapp-image-2022-09-26-at-4.13.02-PM (002)

Waarom ben je tolk geworden?

Toen ik heel jong was, wilde ik heel graag gebaren leren. Ik vond dat zo’n mooie en speciale taal. Op de camping had ik een dove jongen leren kennen die mij de handgebaren leerde. Ik was heel erg enthousiast, maar er was niet echt een opleiding voor mij in de buurt om gebarentaal te leren.
Toen ik een stuk ouder was, 27 jaar, heb ik besloten om in Utrecht alsnog de tolkenopleiding te volgen en mijzelf gebarentaal vaardig te maken.

max herfstwandeling

Wat vind je het mooiste aan je werk bij Lotte en Max?

"Ik vind het magisch om met mijn handen te kunnen communiceren."

Ik vind het magisch om met mijn handen te kunnen communiceren. Het blijft zo bijzonder om te praten met je handen. Ik kom in heel veel bijzondere en unieke situaties als tolk die ik anders nooit zou hebben meegemaakt. Dat maakt mijn werk erg speciaal.
Maar als tolk Gebarentaal ben je ook een doorgeefluik en dat vind ik soms minder leuk. Dat maakt mijn werk bij Lotte & Max dan wel weer heel uitdagend. Ik doe eigenlijk alles, van factureren, verkoop, onderhoud website/videokanaal, support, inkoop, etc. tot producent en regie-assistent bij filmopnames.

Wat zou je nog een keer willen doen, vanuit de stichting?

Het lijkt me altijd erg leuk om een keer in een theatervoorstelling van ons mee te spelen. De kansen krijg ik genoeg, ik krijg het alleen qua tijd niet ingepland helaas. Maar wie weet ooit ;).