Gebarenles in het onderwijs

Gebarentaal is leuk en leerzaam voor iedereen!

Gebarenles in het onderwijs

Gebarentaal is leuk en leerzaam voor iedereen!

Wil je ook gebaren leren?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Gebarenles voor het onderwijs! Voor groepen 1, 2 en 3 hebben we een uitgebreid programma. Ook voor oudere kinderen hebben we mogelijkheden.
Loop jij er ook tegenaan dat je meer zou willen doen voor kinderen met spraaktaalproblemen? Heb je veel NT2 kinderen in de groep? Merk je dat jouw kinderen beter opletten als je gebaren gebruikt? Hebben jullie al wel wat basiskennis en zoek je verdieping. Wil je wel, maar blijkt het in de praktijk lastig vol te houden? Ben je super enthousiast, maar krijg je je collega’s nog niet helemaal mee? Vaak lopen organisaties er tegenaan dat ze graag de gebaren willen inpassen, maar dat ze niet goed weten hoe ze dat moeten aanpakken. We bieden de juiste handvatten om dat vorm te geven! We hebben pakketten, diensten en materialen. Voor ieder wat wils. Gebarenles helpt je graag verder!

Gebarencursus-voor-jong-en-oud3

Schoolpakket: We komen bij je langs!

5/6 weken training, coaching en theater.

Gebarencursussen, Live of online

Videokanaal met 400 lessen

Leren & Doen oefenplatform, digitale lesmap

Gebarenwoordenboek met makkelijke zoekfunctie

Gebarenpret 40 x 30 minuten leerplezier

Te bekijken op computer, tablet en smartphone

‘Wat een topkanaal! Zo leuk en leerzaam. Eigenlijk zouden we allemaal een handvol gebaren moeten leren. Iedereen heeft er baat bij.’

Erna de Goede

‘Mijn kleinzoon is doof, we kijken al heel lang en elke keer ontdek ik weer nieuwe gebaren. Totaal geen straf om de filmpjes grijs te draaien. Heel leerzaam!’

Emma de Vries

‘Lotte & Max is hun favoriete programma. Met gemak verslaat het alle andere programma’s als Teletubbies en kabouter Plop.’

Richard Stassen

AANBOD - Pakketten

Onze methode is gebaseerd op het spelenderwijs aanbieden van ondersteunende gebaren met een routinematige aanpak.
Afhankelijk van jullie niveau en leerbehoefte hebben we verschillende pakketten. Voor groepen 1, 2 & 3. Wij adviseren altijd om ons op bezoek te laten komen: een All inclusive schoolproject met alles erop en eraan geeft de grootste impact!

Start

€ 75,- p.p.

Begin bij het begin. In de e-learning leer je naast gebaren ook waarom het belangrijk is om te gebaren en waar je op moet letten. Daarna kun je ze samen met de kinderen oefenen d.m.v. allerlei activiteiten in de online leeromgeving.

Onder de pakketten vind je de uitleg per onderdeel.

Gebarencursus NmG
E-learning - basis

Leren & Doen - 32 gebaren
Online leeromgeving

1 jaar toegang

TOP

€ 350,- p.p.

Leer niet alleen de basis maar verdiep je verder in gebarentaal en hoe je dit kunt toepassen in je dagelijkse lespraktijk.

Onder de pakketten vind je de uitleg per onderdeel.

Gebarencursus NmG
E-learning - Basis

Leren & Doen - 32 gebaren
Online leeromgeving

Verdiepingscursus tot gebarencoach
E-learning

1 jaar toegang

Beste resultaat

All inclusive

€ 2300,- per team

Project van 5 weken. We komen 3x langs bij jou op school om het hele team met de methode 'Gebarenles met Lotte & Max' te laten werken. Een teamlid wordt opgeleid om de kennis te borgen.

Onder de pakketten vind je de uitleg per onderdeel.

Schoolpakket
- Teamtraining Gebaren en Poppenspel
- Voorbeeldgebarenlesje in alle klassen
- Ouderworkshop
- Coaching op de groepen
- Theatervoorstelling

Materialen
- Online leeromgeving: Leren en Doen
- Videokanaal voor leerlingen thuis
- Lesmappen, poppen, posters, memoryspel
- Uitdeelboekjes leerlingen
- Certificaten

Deelnemers: maximaal 25 medewerkers en 5 groepen

Verdiepingscursus tot gebarencoach
E-learning - 1 persoon

1 jaar toegang

Leren & Doen: In onze overzichtelijke digitale leeromgeving hebben we gebarenvideo's, oefenactiviteiten en downloads samengevoegd. Bedoeld om in de groep met de kinderen te gebruiken. Ideaal om met een hele organisatie mee te werken op computer tablets en digibord.

Gebarencursus NmG: Je leert 32 dagelijkse gebaren en je krijgt ook theorie: elementen waaruit een gebaar bestaat, aandachtspunten en voordelen van gebaren. Thema's: Opstaan, aankleden, eten en drinken, spelen en naar bed. Nu ook als e-learning mogelijk.

Schoolpakket: Een project van 5 à 6 weken waarin we er alles aan doen om iedereen rondom het kind aan het gebaren te krijgen. We komen 3 keer langs om jullie te trainen, coachen, te enthousiasmeren en sluiten af met een feestelijke theatervoorstelling. Jullie gaan ervaren hoe je de methode effectief kan toepassen. Het doel is dat jullie nadien de routinematige aanpak zelfstandig kunnen voortzetten met andere thema's.

Verdiepingscursus tot Gebarencoach: Elke organisatie moet iemand hebben, die de kar trekt om ondersteunende gebaren op de agenda te zetten en de kwaliteit ervan te onderhouden. In deze cursus leiden we 'gebarencoaches' op. Dat is iemand die de methode 'gebarenles met Lotte en Max' kan uitdragen en een plan van aanpak kan ontwikkelen. Iemand die meer weet over gebarentaal en hoe je (nieuwe) collega's kunt begeleiden in de methodiek.

‘Op deze manier samen communiceren is een geschenk! Een kadootje aan elkaar. Dank lieve Lotte & Max.’

Sanne Grevers

‘Mijn zoon was vroeger erg gefrustreerd. Hij kon niet praten, maar door de gebaren die hij van Lotte & Max geleerd heeft, begrijpen we elkaar wel. Hij kan zich nu goed uitdrukken en bloeit helemaal op.’

Ilse de Ruijter

Populaire producten - voor het onderwijs

Videokanaal

€72,54 p/jr incl. btw

Veelgestelde vragen

Begin met een paar gebaren en breid dat rustig uit.
Ideale route:

1. Start
- Start met een Gebarencursus want daar wordt naast dat je gebaren leert ook van alles uitgelegd waar je op moet letten. Wij kunnen op jouw school komen, maar onze trainers kunnen hem ook online geven, of je volgt het individueel als videoles/e-learning.

- Met een All inclusive Schoolproject kies je voor de meest effectieve start! 

2. Zelfwerkzaam
Ga zelf aan de slag met onze online Leren & Doen methode. Elke dag een gebaar uit de 48 thema's. Bekijk elke dag een nieuw gebaar en doe samen met de kinderen in je groep leuke oefeningen. Als je eenmaal doorhebt hoe je het zelfstandig routinematige toepast, kan je het uitbreiden met andere modules. 

Eventueel kan je ook een papieren lesmap aanschaffen. Vul dit aan met een licentie op het Videokanaal.

3. Oefenen en uitbreiden
Het Videokanaal, Gebarenpret, en het Gebarenwoordenboek gebruiken mensen om hun eigen woordenschat uit te breiden en meer materiaal te hebben om te oefenen..

4. Verdiepen
Als je basisvaardigheden hebt, kan je de Verdiepingscursus tot Gebarencoach volgen. Je haalt expertise in huis om zelfstandig succesvol ondersteunende gebaren te implementeren in de organisatie.

5. Borgen
Fris elk jaar je team op met een nieuw Schoolproject. We komen dan weer langs met een nieuw thema met ook weer training, coaching en theater! Je hebt de keuze uit drie projecten.

Het mooie is; er zijn heel veel voordelen te noemen. En helemaal geen nadelen! 

 • Kinderen begrijpen jou beter als je gebaren gebruikt.
 • Als je hen gebaren leert, kunnen ze zich beter uiten.
 • Ze nemen daarom ook makkelijker initiatief in conversaties.
 • Het leren van nieuwe woorden gaat makkelijker omdat je ze in je linker en rechterhersenhelft opslaat.
 • Met gebaren spreek je alle voorkeuren voor bepaalde leerstijlen aan; auditief, visueel en motorisch.
 • Meer rust op de groep
 • Het helpt je met je klassenmanagement
 • Kinderen leren met plezier
 • Gebaren stimuleren de taalontwikkeling
 • Brugfunctie voor tweetalige kinderen. 
 • Verrijkt andere taalprogramma's, deze sluiten aan qua thema's.

Je leert bij ons allerlei thema’s die kinderen aanspreken. Ook veel gebaren die bij de dagelijkse routines steeds weer terugkomen. Denk aan: opstaan, aankleden, familie, spelen, dieren, emoties, vriendschap en verjaardagfeest, maar ook sprookjes, Sinterklaas en Kerst.

Voor oudere kinderen hebben we beroepen, sport, hobby's, leuke uitjes, feest, Topografie en nog vele andere thema's. Deze vind je in het Gebarenwoordenboek. 

Het is een soort Sesamstraat met gebaren. Spelend gaat leren vanzelf.
Bij elk thema leer je een aantal gebaren en oefen je ze in een liedje. Je ziet een presentator die de gebaren voordoet. Ze geven tips en uitleg om het goed te kunnen onthouden. Vervolgens zie je allerlei kindjes oefenen. Ook Lotte & Max doen gezellig mee.

Voor reguliere basisscholen (PO) en speciaal (basis) onderwijs (SBO en SO) hebben we een uitgebreid aanbod. 

Minder geschikt voor blinden en slechtzienden. Hoewel we voor doofblinden een maatwerk programma aanbieden.

De meeste autistische kinderen reageren heel goed op het Gebarenles met Lotte & Max programma, er zijn bijzondere resultaten geboekt. Let wel op overprikkeling. Bouw het wat rustiger op. 

Als je gebaren wil leren maar niks met kinderen te maken hebt, kan je beter een kijkje nemen bij ons online gebarenwoordenboek. Dit is gericht op jongeren en volwassenen.

Wil je met oudere kinderen aan de slag? Neem dan een abonnement op het gebarenwoordenboek. Hier staan 1000+ gebaren en verhaaltjes om ze toe te passen. Dit wordt de komende jaren uitgebreid tot 4000.

Dit schooljaar 2022/23 hebben we nog enkele subsidieplekken in enkele regio's beschikbaar. Meer informatie.

Er zijn ook enkele mogelijkheden om zelf subsidie aan te vragen. Sommige scholen hebben zelf via hun gemeente potjes gevonden voor een schoolproject of bijdrages ontvangen voor aanvullende lesmaterialen. Sommige scholen hebben vanuit een cultuurbudget de theatervoorstelling betaald.

Vanuit de overheid zijn er ook mogelijkheden met het oog op competentiebevordering medewerkers bij te scholen.

Enkele scholen hebben via de ouderraad voor de kinderen Sinterklaas schoenkadootjes gebarenboekjes gebudgetteerd.