Gebarenles voor logopedisten

Doe mee! Fris je gebarenkennis op!

Gebarenles voor logopedisten

Doe mee! Fris je gebarenkennis op!

Altijd al gebarentaal willen leren?

Welkom! Leuk dat je geïnteresseerd bent in Gebarenles voor Logopedisten! Wij hebben speciaal voor jullie een passend aanbod ontwikkeld! Werk je in een (eigen) praktijk, dan zit je hier goed. Werk je veel op scholen en kinderdagcentra? Kijk dan ook even bij de pagina voor scholen.
Loop jij er ook tegenaan dat je meer zou willen doen voor kinderen met spraaktaalproblemen? Is het al weer een tijdje geleden dat je zelf gebaren geleerd hebt? Heb je veel TOS, SH, dove en NT2 kinderen onder behandeling? Heb je al aardig wat basiskennis en zoek je verdieping. Wil je wel, maar blijkt het in de praktijk lastig vol te houden? Gebarenles helpt je graag verder!

Gebarencursus-voor-jong-en-oud3

50 thema’s van het dagelijks leven

100 leuke kinderliedjes met gebaren

400 gebarenvideo’s

Bepaal je eigen tempo

Een makkelijke zoekfunctie

Urenlang kijkplezier

Te bekijken op computer, tablet en smartphone

‘Gebaren zijn heel belangrijk voor kinderen die spraaktaalproblemen hebben. Ik gebruik Lotte en Max al 12 jaar met mijn kleinste cliënten. Ik ben ook heel benieuwd naar het woordenboek om alles weer op te frissen! De eerste filmpjes zijn al heel veelbelovend!.’

Bibiaan Overbuure

Ik ben logopedist en altijd enorm onder de indruk van de materialen. Echt een mooie kwaliteit. Kinderen zijn dol op Lotte & Max, dat maakt het voor mij een stuk makkelijker om met ze te oefenen! Fijne organisatie ook en complimenten wat jullie allemaal voor de doelgroep doen!

Dirk Verhallen

‘Iedere logopedist zou dit moeten doen. De Gebarencoach cursus is enorm leuk. Ik heb zo veel geleerd. Gave club trainers hoor! Heel mooi wat jullie neergezet hebben samen. Ik zou wel elke week les willen en ik raad ook echt de LIVE versie aan. Ik heb ook veel van de andere deelnemers geleerd.

Marijke Dekker

PAKKETTEN - AANBOD

Voor logopedisten is het belangrijk om met aantrekkelijke materialen te werken.
Lotte & Max spreekt kinderen aan en maakt leren leuk.

Start

€ 125,- p.p.

Onder de pakketten vind je de uitleg per onderdeel.

Gebarencursus NmG
E-learning

Leren & Doen Online leeromgeving

60 basis gebaren

1 jaar toegang

TOP

€ 400,- p.p.

Onder de pakketten vind je de uitleg per onderdeel.

Alles van Start pakket

Verdiepingscursus tot gebarencoach
E-learning

1 jaar toegang

Beste resultaat

All inclusive

€ 525,- p.p.

Onder de pakketten vind je de uitleg per onderdeel.

Alles van Top pakket

Compleet Materialenpakket
- Leren & Doen bundel
- Gebarenpret
- Gebarenwoordenboek

1 jaar toegang

Gebarencursus NmG: Je leert 60 dagelijkse gebaren en je krijgt ook theorie: elementen waaruit een gebaar bestaat, aandachtspunten en voordelen van gebaren. Thema's: Eten & drinken, verzorging, spelen, slapen, afscheid, samen leven, vriendschap.

Leren & Doen: In onze overzichtelijke digitale leeromgeving hebben we gebarenvideo's, oefenactiviteiten en downloads samengevoegd. Bedoeld om in de groep met de kinderen te gebruiken. Ideaal om met een hele organisatie mee te werken op computer, tablets en digibord. Speciale Kinderdagverblijf module.

Verdiepingscursus tot Gebarencoach: Als logopedist ben je vaak de aangewezen persoon om ondersteunende gebaren op de agenda te zetten en de kwaliteit ervan te onderhouden. In deze cursus leiden we 'gebarencoaches' op. Dat is iemand die de methode gebarenles met Lotte en Max kan uitdragen en een plan van aanpak kan ontwikkelen. Iemand die meer weet over gebarentaal en hoe je (nieuwe) collega's kan begeleiden in de methodiek. We gaan echt de diepte in, een basis in gebarenvaardigheid is vereist.

Gebarenpret:  Videoregistratie van online gebarenlesjes. Samen met een groepje kinderen leer je in een half uurtje gebaren en oefen je ze met knutselen spelletjes, liedjes en leuke activiteiten. Doelgroep: kinderen, leer samen. Vooraf heb je soms wat spulletjes nodig. 40 thema's.

Gebarenwoordenboek: 1000 gebaren. Per themablokje leer je 10 gebaren en oefen je ze met behulp van een verhaaltje in zinsverband. Komende jaren wordt dit uitgebreid tot 4000 gebaren. Je kunt je eigen leertempo bepalen. 

‘Op deze manier samen communiceren is een geschenk! Een kadootje aan elkaar. Dank lieve Lotte & Max.’

Sanne Grevers

‘Mijn zoon was vroeger erg gefrustreerd. Hij kon niet praten, maar door de gebaren die hij van Lotte & Max geleerd heeft, begrijpen we elkaar wel. Hij kan zich nu goed uitdrukken en bloeit helemaal op.’

Ilse de Ruijter

Populaire producten - voor logopedisten

Veelgestelde vragen

Je leert bij ons allerlei thema’s die kinderen aanspreken. Ook veel gebaren die bij de dagelijkse routines steeds weer terugkomen. Denk aan: opstaan, aankleden, familie, spelen, dieren, emoties, vriendschap en verjaardagfeest, maar ook sprookjes, Sinterklaas en Kerst.

Het is een soort Sesamstraat met gebaren. Spelend gaat leren vanzelf.
Bij elk thema leer je een aantal gebaren en oefen je ze in een liedje. Je ziet een presentator die de gebaren voordoet. Ze geven tips en uitleg om het goed te kunnen onthouden. Vervolgens zie je allerlei kindjes oefenen. Ook Lotte & Max doen gezellig mee.

De serie Lotte & Max is gemaakt voor kinderen van 0 tot 7 jaar, maar leuk voor alle leeftijden. Spelenderwijs leer je gebaren. 

Het woordenboek is voor volwassenen gemaakt, maar kinderen vinden het ook leuk.

ALs je gebaren wil leren maar niks met kinderen te maken hebt, kan je beter een kijkje nemen bij ons online gebarenwoordenboek. Dit is gericht op jongeren en volwassenen. Het leertempo ligt hoger, denk aan duolingo.