Leer deze zomer gebarentaal met Lotte en Max – Voor ouders en kinderen!

gebaar-melk_blog

Leer deze zomer gebarentaal met Lotte en Max – Voor ouders en kinderen!

De zomervakantie is de ideale tijd voor ouders en kinderen om samen nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe ervaringen op te doen. Ga daarom samen aan de slag met Lotte en Max om gebaren te leren. Gebarentaal biedt niet alleen de mogelijkheid om te communiceren met mensen die doof of slechthorend zijn, maar het heeft ook talloze voordelen voor de ontwikkeling en het welzijn van kinderen. Dus laten wij samen de fascinerende wereld van gebarentaal verkennen!

Versterking van ouder-kindrelaties

Het leren van gebarentaal als ouder en kind biedt een unieke kans om een sterke band op te bouwen. Samen nieuwe vaardigheden leren versterkt de onderlinge relatie en creëert een gevoel van teamwerk en saamhorigheid. Door gebarentaal te leren, kun je samen oefenen, communiceren en elkaar ondersteunen. Dit bevordert niet alleen een betere communicatie, maar ook een dieper begrip en respect voor elkaar.

Vroege taalontwikkeling van kinderen

Het leren van gebarentaal op jonge leeftijd heeft vele voordelen voor de taalontwikkeling van kinderen. Gebarentaal biedt visuele ondersteuning bij het leren van woorden en helpt kinderen bij het verbinden van betekenissen. Kinderen die gebarentaal leren, hebben vaak een voorsprong in hun taalvaardigheden en kunnen zich gemakkelijker uitdrukken.

Bevordering van inclusie en empathie

Het leren van gebarentaal als gezin draagt bij aan een inclusieve mindset en het vermogen om empathie te tonen. Door gebarentaal te leren, leren kinderen dat er verschillende manieren zijn om te communiceren en dat iedereen het verdient om gehoord en begrepen te worden. Dit helpt hen bij het ontwikkelen van een gevoel van respect voor diversiteit en stimuleert inclusie in hun interacties met anderen.

Praktische communicatievaardigheden

Gebarentaal is niet alleen een mooie taal, maar het biedt ook praktische voordelen in het dagelijks leven. Kinderen die gebarentaal beheersen, kunnen effectief communiceren in situaties waarin gesproken taal moeilijk is, zoals in een lawaaierige omgeving of op afstand. Het kan ook van onschatbare waarde zijn bij het reizen, omdat gebarentaal internationaal wordt gebruikt en begrepen. Het leren van gebarentaal geeft kinderen praktische communicatievaardigheden die hen van pas zullen komen in diverse situaties.

Ga dus deze zomer aan de slag, samen met Lotte en Max om spelenderwijs gebaren te leren! Wij bieden hiervoor verschillende online en offline mogelijkheden! Zo hebben wij een online videokanaal met liedjes en verhalen boordevol gebaren. Maar we hebben ook leuk ‘les’materiaal zoals gebarenkaarten, boekjes, posters en DVD’s. Zelf een e-learning volgen? Ook dat kan! Neem een kijkje op onze website voor alle mogelijkheden. https://gebarenles.nl/online-winkel/