Gebaren in de kinderopvang

gebaar-drinken_blog

6 Tips als je begint met gebaren in de kinderopvang

De filosofie achter ons Gebarenles met Lotte en Max programma is, dat het gebruiken van gebaren het leervermogen van de kinderen vergroot en jouw dag makkelijker maakt.

Hier zijn 6 handige tips als je begint met gebaren in je groep.

  1. Het is nooit te laat om te beginnen. Gebarenlessen verbeteren je curriculum en voegen een element van plezier toe.
  2. Gebaar bij elke gelegenheid.
  3. Veel pm-ers hebben een specifieke manier om het begin en einde van een les aan te geven. Transitiemomenten. Gebaren kunnen makkelijk geïntegreerd worden om deze overgangen tussen lessen te versoepelen.
  4. Maak plezier! Gebaren leren moet een leuke ervaring zijn voor jou en de kinderen. Als het voelt als een verplichting, vereenvoudig het dan. Gebruik minder gebaren, speel meer spelletjes, zing meer. Doe wat nodig is!
  5. Zorg dat er een gebarenwoordenboek in de klas ligt. Leer de kinderen vaardigheden hoe deze te gebruiken en moedig ze aan gebaren op te zoeken.
  6. Probeer regelmatig voor te lezen met je groep en gebaar alle woorden die je kent. Bij elk thema zijn boekentips gegeven.

Overweeg jij om te starten met gebaren op jouw groep op de kinderopvang? We hebben verschillende mogelijkheden: https://gebarenles.nl/voor-de-kinderopvang/