Gebarenles voor de kinderopvang

Integreer gebaren in je dagelijkse routines!

Gebarenles voor de kinderopvang

Integreer gebaren in je dagelijkse routines!

Altijd al gebarentaal willen leren?

Welkom! Leuk dat je geïnteresseerd bent in 'Gebarenles in de kinderopvang'! Wij hebben speciaal voor jullie een passend programma ontwikkeld!
Werk je op een kinderdagverblijf of ben je gastouder? Loop jij er ook tegenaan dat je meer zou willen doen voor kinderen met spraaktaalproblemen? Heb je veel NT2 kinderen in de groep? Merk je dat jouw kinderen beter opletten als je gebaren gebruikt? Altijd al gebarentaal willen leren? Hebben jullie al wel wat basiskennis en zoek je verdieping? Wil je wel, maar blijkt het in de praktijk lastig vol te houden? Ben je super enthousiast, maar krijg je je collega’s nog niet helemaal mee? Gebarenles helpt je graag verder!

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die gebaren geleerd hebben ook eerder praten. ‘Lotte & Max’ wordt ingezet en aangeraden door logopedisten en (ortho)pedagogen. Als een kind een communicatieve beperking heeft, kan je maar het beste vroeg met extra taalstimulering beginnen.

Jong geleerd is oud gedaan! Dit scheelt ook zo veel frustratie. Lotte & Max helpen een handje, spelenderwijs gaat leren vanzelf.

Gebarencursus-voor-jong-en-oud3

Ondersteun je spraak met gebaren

Methode specifiek voor het KDV

60 gebarenvideo’s met activiteiten

Bepaal je eigen tempo

Verdiepingscursus tot gebarencoach

Extra uitbreidingen mogelijk

Te bekijken op computer, tablet en smartphone

'We hebben vorig jaar als pilot een pakket gedaan om te beoordelen of we het organisatiebreed gaan inzetten. Iedereen was heel enthousiast, de poppenspeltraining was supergezellig, de gebaren waren helemaal niet moeilijk. En belangrijk, ouders waren heel positief. We gaan het nu helemaal implementeren!'

Julia Verbaan

Het schooltraject bij ons op locatie was leuk! Op de structuurgroep hebben we eerst die week ervoor de gebaren geoefend die ook terugkwamen in de theatervoorstelling.
De kinderen konden deze gebaren dus ook meedoen als ze tijdens de voorstelling voorbijkwamen.
We hebben op de gang de poster hangen van gebaren met Lotte & Max en onze kinderen oefenen deze regelmatig!

Sabrina Meuwese Citykids

AANBOD - Pakketten

Gebarenles met Lotte & Max is een methode gebaseerd op het spelenderwijs aanbieden van ondersteunende gebaren. Routinematige aanpak; elke week een nieuw thema, elke dag een nieuw gebaar, elk gebaar oefenen met lesideeën (eigen tempo bepalen mag natuurlijk ook). Naast dat we jullie gebaren leren, leren jullie ook hoe je deze routinematig kunt inzetten in de dagelijkse routines. Afhankelijk van jullie leerbehoefte hebben we verschillende mogelijkheden.

Start

€ 125,- p.p.

Onder de pakketten vind je de uitleg per onderdeel.

Gebarencursus KDV:
E-learning

Leren & Doen KDV: online leeromgeving

60 basis gebaren

1 jaar toegang

TOP

€ 400,- p.p.

Onder de pakketten vind je de uitleg per onderdeel.

Alles van Start Pakket 

Verdiepingscursus tot Gebarencoach
E-learning

260 basis gebaren

1 jaar toegang

Beste resultaat

All-inclusive

€ 1350,- per team

Onder de pakketten vind je de uitleg per onderdeel.

3x Training & Coaching op jouw locatie

Materialen: poppen, mappen, posters, memory, uitdeelmateriaal en Leren & Doen KDV

Deelnemers: maximaal 25 medewerkers en 5 groepen

Verdiepingscursus tot Gebarencoach
E-learning - 1 persoon

1 jaar toegang

Gebarencursus KDV: Je leert 60 gebaren van dagelijkse routines en je krijgt ook theorie: elementen waaruit een gebaar bestaat, aandachtspunten en voordelen van gebaren. Routines: Eten en Drinken, verzorging, spelen, slapen, afscheid, samen leven, vriendschap. Nu ook als e-learning mogelijk.

Leren & Doen: In onze overzichtelijke digitale leeromgeving hebben we gebarenvideo's, oefenactiviteiten en downloads samengevoegd. Bedoeld om in de groep met de kinderen te gebruiken. Ideaal om met een hele organisatie mee te werken op computer tablets en digibord.

KDV All inclusive pakket: Een project van circa 8 weken waarin we 3 keer langskomen om jullie te trainen, coachen en te enthousiasmeren. Jullie gaan ervaren hoe je de methode effectief kan toepassen. Het doel is dat jullie nadien de routinematige aanpak zelfstandig kunnen voortzetten.

Verdiepingscursus tot Gebarencoach: Elke organisatie moet iemand hebben, die de kar trekt om ondersteunende gebaren op de agenda te zetten en de kwaliteit ervan te onderhouden. In deze cursus leiden we 'gebarencoaches' op. Dat is iemand die de methode gebarenles met Lotte en Max kan uitdragen en een plan van aanpak kan ontwikkelen. Iemand die meer weet over gebarentaal en hoe je (nieuwe) collega's kan begeleiden in de methodiek.

‘Precies de juiste gebaren, sluit prachtig aan bij de dagelijkse routines op een kinderdagverblijf. Prachtige methode. Ook al gebaren niet alle kinderen terug, de taal van ons als pedagogisch medewerkers wordt wel veel beeldender en daardoor begrijpen kinderen ons ook beter. Er ontstaat veel meer rust op de groep. Ik heb vroeger op een dovenschool gewerkt, dus ik had al best wat basiskennis. Ik kon prima uit de voeten met het aanvullende lesmateriaal en ik kan het iedereen aanbevelen. Ik heb ook Leren en Doen erbij gekocht, omdat hier veel activiteiten bijzitten.

Brechje van der Snel

‘Ik ben gastouder en ik heb eerst een paar jaar het videokanaal af en toe gekeken, met de posters erbij. Ik heb mezelf best veel geleerd en ondersteun alle routines, plus wat basisgebaren. Nu is het extra genieten van de Verdiepingscursus tot Gebarencoach, leuk om met zijn allen samen nieuwe gebaren te oefenen en echt de diepte in te gaan!'

Josephien Drijver

Populaire producten - voor het kinderdagverblijf

Videokanaal

€72,54 p/jr incl. btw

Veelgestelde vragen

KDV-Pakket
Wat goed! Wij helpen jullie hier graag mee! Het beste is dan ons KDV-pakket te doen, we komen op jouw lokatie om alle medewerkers te trainen en coachen op de groep.

Gebarencoach
Zorg ook dat je 1 of twee collega's verantwoordelijk maakt en geef die de Gebarencoach opleiding. Zij zullen dan als kartrekker weten hoe ze de methode blijvend kunnen inzetten en kennis borgen.

Tip! Neem af en toe een opfristraining!

Dit aanbod is speciaal voor de kinderopvang samengesteld. Daar onder rekenen we kinderdagverblijven, gastouders, peuterspeelzalen, voorscholen, en communicatie behandelgroepen.

Individuen, kunnen e-learning volgen. Organisaties kunnen groepskorting krijgen, vraag naar de mogelijkheden.  

De serie Lotte & Max is gemaakt voor kinderen van 0 tot 7 jaar, maar leuk voor alle leeftijden. Spelenderwijs leer je gebaren. Wist je dat zelfs baby’s kunnen gebaren? Al vanaf zes maanden zijn ze in staat betekenisvolle gebaren te maken.

Je leert bij ons allerlei thema’s die kinderen aanspreken. Ook veel gebaren die bij de dagelijkse routines steeds weer terugkomen. Denk aan: opstaan, aankleden, familie, spelen, dieren, emoties, vriendschap en verjaardagfeest, maar ook sprookjes, Sinterklaas en Kerst.

Het is een soort Sesamstraat met gebaren. Spelend gaat leren vanzelf.
Bij elk thema leer je een aantal gebaren en oefen je ze in een liedje. Je ziet een presentator die de gebaren voordoet. Ze geven tips en uitleg om het goed te kunnen onthouden. Vervolgens zie je allerlei kindjes oefenen. Ook Lotte & Max doen gezellig mee.

Als je gebaren wil leren maar niks met kinderen te maken hebt, kan je beter een kijkje nemen bij ons online gebarenwoordenboek. Dit is gericht op jongeren en volwassenen. Het leertempo ligt hoger, denk aan duolingo.