Het team van Lotte en Max - Lindai

Wie is Lindai?

"Ik werd gevraagd als een van de vaste poppenspelers in Sesamstraat"

Al heel jong bleek ik talent voor dans en beweging te hebben. Ook knutselen en bouwen gingen me goed af. En steeds weer kwamen allerlei poppen op mijn pad.

Ik werd gevraagd als één van de vaste poppenspelers in Sesamstraat en daarnaast maakte ik samen met een collega kleuter- en later solo peutervoorstellingen.

Al mijn talenten kon ik gebruiken en alles viel op zijn plek. En zo kwam ik 30 jaar geleden in de magische wereld van de tv en het theater terecht.

Linda met Lotte

Waarom Lotte en Max?

Mijn opa en een jeugdvriendje waren beiden doof. Zij moesten zich toen aanpassen aan de ‘gewone’ horende wereld. Als kind vond ik die ‘geheimtaal’ met handen wel intrigerend. Als volwassene heb ik uiteindelijk twee cursussen Nederlands met (ondersteunende) Gebaren gevolgd. Vele jaren later kwamen Renske en ik via via met elkaar in contact en stapte ik de vrolijke wereld van Gebaren met Lotte en Max binnen. Dat is inmiddels bijna 10 jaar geleden.

Waarom ben je poppentrainer geworden?

Eerst maakten we de dvd serie over de avonturen van Lotte en Max. De projecten die er op volgden, spraken me ook enorm aan: kinderen op (speciaal)scholen en kinderopvang spelenderwijs gebaren leren. De Lotte en Max poppen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Ze geven een extra mogelijkheid om contact te maken en de kinderen uit te lokken om ook gebaren te gebruiken. En zo viel voor mij weer iets op zijn plek. Poppenspel én Gebaren: da’s logisch toch!

Lindai met Lotte en Max

Wat is voor jou een onvergetelijk moment?

"Ik liet zijn speelgoed walvisje tot leven komen!"

Mijn eerste keer met een jongetje met autisme: ik liet zijn speelgoed-walvisje tot leven komen. Vol verwondering zag hij zijn vriendje rondzwemmen en in en uit het water springen.

Hij klapte enthousiast en samen begonnen we te lachen. Zonder woorden hadden we contact gemaakt. Zo bijzonder.

Wat vind je het mooiste aan je werk?

Om kinderen, die niet of moeilijk kunnen praten, én volwassenen iets aan te reiken om met elkaar te kunnen communiceren. En dat op een speelse en plezierige manier!